Tips & Advies voor uw kozijn, deur of raam

Levensduur kozijn

De levensduur van uw kozijn is sterk afhankelijk van de houtsoort die voor het kozijn wordt gekozen en het onderhoud ervan.

Hout is in verschillende klasse in te delen. Wij gebruiken daarom  voor onze kozijnen, ramen en deuren hoofdzakelijk Meranti KOMO- gekeurd hardhout. Deze heeft een hogere duurzaamheidsklasse en gaat zo'n 25 tot 75 jaar mee. Vuren en grenenhout heeft een lagere klasse en gaat 10 tot 25 jaar mee.

Verbetering levensduur houten kozijnen en deuren

Het belangrijkste onderhoud van uw kozijn is de periodieke schildersbeurt. Wij adviseren u uw kozijnen eens in de 4 jaar te schuren en te schilderen. De verf beschermt uw kozijn namelijk tegen weersinvloeden en zorgt voor een langere levensduur van uw kozijnen.

Uw kozijnen blijven het mooist als u ze 1 of 2 keer per jaar afneemt met warm water en een alledaags schoonmaakmiddel (geen chloor of schuurmiddel gebruiken). Zo kunt u gelijk het kozijn controleren op haarscheurtjes en beschadigde plekken.

Mocht dit het geval zijn dan adviseren wij dit gelijk te repareren of te schilderen. Zo voorkomt u houtrot en een hoop onnodige kosten.

Zorg ervoor dat de onderdorpels van de kozijnen op de begaande grond goed kunnen ventileren (vrij van het tegelwerk). Mocht dit niet het geval zijn dan zullen deze dorpels sneller verrotten.

Kozijn, deur of raam repareren

Mocht het onverhoopt gebeuren dat er een reparatie plaats moet vinden, hebben wij een lijstje met tips gemaakt om dit te repareren of te voorkomen. Kozijn, deur of raam(laten) repareren >>

Website ontwikkeling door Jebede | Sitemap